„ANNICK GOUTAL“ – IŠ MEILĖS GYVENIMUI
Jau tris dešimtmečius ANNICK GOUTAL vardas minimas tarp populiariausių nišinės parfumerijos kūrėjų pasaulyje. Truputį ironiška, tačiau už tai turėtumėm būti dėkingi mažam atsitiktinumui, kuomet Annick susipažino su vienu kvepalų kūrėju iš Grasso. Būtent ši pažintis ir paskatino jauną moterį atsisakyti sėkmę žadėjusios pianistės karjeros, dar kiek vėliau – mesti perspektyvų fotomodelio darbą ir netikėtai atrasti savo pašaukimą kvapiųjų esencijų kūryboje. Talentingos „alchemikės“ rankose gimę kvepalai iškart nokautavo amerikiečius ir europiečius – žmonės pamėgo aromatus, kuriuos Goutal komponavo pati sau. Vieni iš pirmųjų jos kurtų kvepalų, „Eau d’Hadrien“, „Passion“, „Folavril“, netrukus tapo bestseleriais ir pasaulinio garso žvaigždžių favoritais. Viena po kitos atsidarinėjo firminės GOUTAL krautuvėlės su atpažįstamu ir be galo mielu pastelinių spalvų interjeru bei užburiančiai kvepiančiomis jų prekėmis.
Šiandien ANNICK GOUTAL parfumerijos namai gyvuoja jau be pačios Anncik, kurią 1999 metais gerokai per anksti palaužė sunki liga. Tarsi neįkainojamą palikimą savo dukrai Camille palikusi daugiau nei 25 kvepalų formules, ji jai perdavė ir firmos vadovavimą. Camille Goutal, padedama nuo pirmųjų dienų firmoje dirbančios parfumerės Isabelle Doyen, sėkmingai žengia savo gimdytojos pramintu keliu. Kaip ir pačiuose ankstyviausiuose ANNICK GOUTAL kvepaluose, taip ir į naujausias jų kompozicijas įsikūnija meilė, prisiminimai, sapnai ir netgi muzika, kurios klausomasi kūrybos metu jaukioje, prancūziškų namų aplinką primenančioje laboratorijoje. Ne veltui savo darbą moterys lygina su kompozitoriaus ieškojimais: prie kvapų vargonų praleistos valandos, daugybės natų derinimas, ir, galiausiai, naujų kūrinių premjeros išties primena muzikos kūrinio radimąsi.
„Mes niekada specialiai neieškome įkvėpimo – mes tiesiog gyvename!“, – teigia dabartinės ANNICK GOUTAL parfumerijos kūrėjos ir tvirtina, kad teisinga linkme jas veda itin stipri moteriška nuojauta bei instinktai. Taip per pastarąjį dešimtmetį atsirado aibė naujų ir sėkmingų GOUTAL aromatų, kuriuose galima užuosti patį Paryžių: Palais Royal sode rugsėjį pražystančius heliotropus, liepos mėnesį Marso laukus prie Eifelio bokšto iškvėpinančias liepas, žymiuosius saldymedžio skonio macaroons pyragaičius ir Senos upę – visais metų laikais.
Parengta pagal www.annickgoutal.com ir kt.
© Margot blogas